Sigurnosne preporuke

Uvažavanjem ovih preporuka, korisnici sami značajno mogu povećati razinu sigurnosti u posjeti internetskih stranica Erste Card Cluba, kao i ECC online usluga.

Preporuke za sigurnost vašeg osobnog računala

1. Za pregled i korištenje web stranica Erste Card Cluba i ECC online usluga nikada ne instalirajte dodatnu programsku podršku

Erste Card Club ne zahtjeva instalaciju dodatnih programa za rad. Nikada ne instalirajte program koji tvrdi da je na bilo koji način povezan s Erste Card Clubom.

2. Uvijek koristite sigurno računalo 

Ne pristupajte uslugama ECC online s računala kojemu pristupa veći broj osoba. Pokušajte spriječiti izlaganje računala osobama u koje nemate povjerenja.

3. Korištenje antivirusnih programa

Kako bi se uvijek na računalu nalazila ažurna verzija anti-virusne zaštite, potrebno je omogućiti automatsku nadogradnju. Poželjno je aktivirati i opciju vatrozida (Firewall) unutar operativnog sustava, kako bi se spriječila neželjena i neovlaštena komunikacija.

4. Pravilno i redovito održavanje računala

Ako sumnjate da je vaše računalo zaraženo virusom ili malicioznim programima, ili ste utvrdili da već jest zaraženo, slijedite preporuke opisane na http://www.antibot.hr/ocisti. Koristite isključivo redovno servisirana računala s najnovijim verzijama licenciranog operativnog sustava. Internetski preglednik mora biti redovito ažuriran s posljednjim zakrpama (patches) proizvođača. Dopunski uključite „phishing filter“ opciju internetskog preglednika.

Preporuke za sigurno korištenje web stranica i ECC online usluga

Kako Erste Card Club brine o vašoj sigurnosti